Nimeni nu a fost rănit, se precizează într-o declarație transmisă vineri de serviciul de presă al Comandamentului Central (CENTCOM) al Forțelor Armate ale SUA.
Forțele coaliției internaționale antiteroriste, conduse de SUA ,de la baza din regiunea Al Shaddadi a Siriei au intrat sub foc cu rachete. Nimeni nu a fost rănit.
Explozie într-un oraș din nordul Siriei. Foto:Shutterstock
Explozie într-un oraș din nordul Siriei. Foto:Shutterstock

Documentul notează că, sâmbătă, la ora 00:31, ora locală, „două rachete au fost trase asupra forțelor coaliției de la baza de patrulare a SUA din Ash Shaddadi”. “În urma atacului, nimeni nu a fost rănit, nicio pagubă nu a fost cauzată bazei sau proprietății coaliției. Forțele Democratice Siriene au inspectat locul căderii rachetelor și au găsit o a treia rachetă neexplodată“, serviciul de presă (Pentagon)

Atacuri de această natură pun în pericol forțele coaliției și civilii și subminează stabilitatea și securitatea câștigate cu greu în Siria și regiune”, a declarat purtătorul de cuvânt al CENTCOM, Joe Buccio.

Al Mayadeen a raportat sâmbătă că mai multe explozii au avut loc în apropierea unei baze controlate de SUA. Potrivit sursei canalului, în apropierea acestei instalații militare au căzut patru rachete. Nu sunt specificate informații despre locul de unde au fost trase obuzele. Vehicule aeriene fără pilot (UAV) au fost ridicate spre cer deasupra lui Ash Shaddadi și au patrulat în zonă.

Despre atacurile asupra bazelor americane

Pe 17 noiembrie, au fost lansate rachete către o altă bază militară americană situată în apropierea câmpului petrolier Omar din provincia Deir ez-Zor. Pe teritoriul său s-au auzit mai multe explozii și a izbucnit un incendiu.

Pe 9 noiembrie, în zona de frontieră Bu-Kemal, la granița dintre Siria și Irak, UAV-uri necunoscute au atacat un convoi cu arme și produse petroliere iraniene. Ca urmare, cel puțin 14 luptători șiiți care luptă de partea armatei siriene au fost uciși.

Majoritatea provinciilor siriene Hasakah, Deir ez-Zor și Raqqa, situate în estul și nord-estul Siriei, sunt în prezent controlate de Forțele Democratice Siriene kurde (SDF), care sunt sprijinite de Statele Unite. Din 2015, comandamentul american a stabilit nouă baze militare în zonă. La sfârșitul anului 2019, președintele de atunci al SUA, Donald Trump, a aprobat un plan care ar lăsa câteva sute de soldați americani în Siria. Una dintre sarcinile lor principale este să asigure controlul asupra câmpurilor petroliere din nord-estul și estul țării. Damascul consideră prezența militară a SUA pe teritoriul sirian drept o ocupație ilegală.

By admin