Primăvara este prin excelență anotimpul renașterii, un moment plin de culoare și viață, o perioadă a regenerarii naturii.
În acest context celebrăm Mărțișorul și Ziua Femeii, primăvara devenind și un simbol al frumuseții și al feminității în întreaga lume. Floriștii de la Maison Dadoo ne spun ce flori să alegem pentru a (ni le) dărui.

Există o legătura simbiotică între oameni, natură și flori, o legatură aproape ancestrală. Acest sezon este considerat apogeul varietății și prospețimii florilor, acestea aducând bucurie și frumusețe, și având semnificații simbolice, prețuite de secole, precum dragostea, speranța și înnoirea.

DE LA GRI LA VERDE

Floriștii de la Maison Dadoo au făcut o trecere în revistă a câtorva dintre cele mai interesante și populare flori de primăvară, explicând semnificația lor, precum și modul în care pot fi integrate în crearea buchetelor sau decorul nunților.

Pe langă importanța alocată florilor clasice, în ultimii ani și odată cu educarea publicului, designerii florali au valorificat și integrat și alte specii de sezon, mai puțin cunoscute, precum Viburnum, Mimosa, Muscari, Fritillaria, Anemone, Ranunculus, Genista sau Clematis.

Însă, în mod tradițional, primăvara este asociată cu florile care au devenit un simbol în mentalul colectiv.

Laleaua – este una dintre cele mai iubite flori de primăvară. Acestea sunt recunoscute pentru culorile lor vibrante și forma elegantă. Sunt adesea asociate cu dragostea și pasiunea. Există peste 3000 de varietăți de lalele, ele fiind originare din zona Asiei centrale. O abordare mai inedită a integrării lalelelor în aranjamente este prin plierea spre exterior a petalelor, pentru a crea un efect spectaculos.

Narcisa – este o floare foarte parfumată, care crește de obicei în zonele muntoase, fiind considerată simbolul speranței. Narcisa este de asemenea o alegere populară pentru crearea buchetelor de flori de sezon sau decorațiunilor de nuntă, simbolizând dragostea și fericirea. Una din legende spune că narcisa a înflorit pentru prima data în Grădina Ghetsemani din Ierusalim.

Liliacul este o altă floare emblematică pentru anotimpul renașterii fiind o floare delicată adesea asociată cu inocența și puritatea. Liliacul reprezintă de asemenea o alegere populară pentru buchetele de nuntă și este de multe ori oferit cadou pentru a sărbători noile începuturi. Această plantă crește sub forma unui arbust, este foarte rezistentă la temperaturi scăzute și în mod neașteptat este înrudită cu măslinul – Oleacee.

Frezia – are un parfum discret și ușor recognoscibil, se regăsește într-o varietate de culori, simbolizând prietenia și încrederea. Extractele acestei flori sunt utilizate în parfumerie pentru a crea arome proaspete, delicate și feminine. Freziile sunt niște flori bulbice foarte rezistente fiind originare din Africa de Sud.

Florile de primăvară sunt mai mult decât simple decorațiuni sau atenții. Indiferent dacă le oferim cadou sau pur și simplu ne bucurăm de frumusețea lor la un eveniment sau acasă, sunt cu siguranță o pata de culoare și prospețime.

Fie că este vorba despre un buchet elegant pentru Ziua Femeii sau de un decor impresionant pentru o nuntă de vis, echipa DADOO își folosește know-how-ul pentru a crea aranjamente florale personalizate, care să satisfacă cele mai exigente gusturi.

Punem accent pe cele mai mici detalii pentru a crea o experiență unică și personalizată pentru fiecare client, îmbinând creativitatea cu emoția.

Maison DADOO încearcă să ducă ideea de decor de evenimente la un alt nivel, unul conceptual, care să reprezinte o experiență unică pentru fiecare persoană, mizând pe storytelling la nivel de flori. Totodată, floriștii Casei îți doresc să educe consumatorii – punând la dispoziție acestora o multitudine de stiluri și direcții creative.

By admin