RetuRO . Contractul pentru retaileri este disponibil pentru consultare publică

Contractul pentru comercianții ce se încadrează în normele Sistemului Garanție Returnare poate fi consultat, începând cu data de 26 septembrie, în platforma RetuRO: www.returosgr.ro.

Contractul poate fi accesat în contul de utilizator de către toți comercianții de băuturi deja înregistrați și este disponibil pentru consultare timp de 20 zile.

RetuRO: contractul pentru retaileri este disponibil pentru consultare publică

RetuRO Sistem Garanție Returnare S.A., administratorul Sistemului Garanție-Returnare (SGR), anunță toți comercianții care comercializează băuturi din categoriile apă îmbuteliată, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase, în ambalaje primare nereutilizabile din plastic, sticlă sau aluminiu, cu dimensiuni între 0,1 litri și 3 litri și care s-au înregistrat deja în Sistemul Garanție Returnare, pe platforma www.returosgr.ro, că în urm 20 zile pot consulta Contractul pentru Comercianți direct în platformă.

Contractul poate fi accesat din contul de utilizator, la secțiunea “Consultare contract”, iar comercianții înregistrați în baza de date a Sistemului Garanție-Returnare sunt rugați să trimită toate observațiile și recomandările pe care le au cu privire la conținutul documentului pe adresa consultare@returosgr.ro până pe data de 16 octombrie 2023.

Procesul de înregistrate în Sistemul Garanție-Retrurnare rămâne deschis în continuare agenților economici care se încadrează în Sistemul Garanție-Returnare. Până în prezent, peste 60.000 de operatori economici s-au înregistrat în platforma SGR.

Companiile vizate să se înregistreze sunt producătorii și importatorii de băuturi, dar și comercianții care comercializează băuturi către consumatorii finali, inclusiv magazinele online, operatorii care vând prin intermediul automatelor, industria HoReCa sau cei care comercializează aceste produse ca și gamă complementară (ex. librării, magazine de electrocasnice și electronice etc).

Pentru a finaliza procesul, comercianții trebuie să înregistreze în platformă punctele de vânzare și să înscrie datele referitoare la produsele vândute în anul 2022, precum și estimarea pentru anul în curs, apoi să semneze Formularul Standard de Înregistrare, care marchează finalizarea procedurii de înregistrare.

Comercianții se pot înregistra accesând link-ul: https://portal.returosgr.ro. Ghidul de înregistrare poate fi consultat la adresa www.returosgr.ro/info-comercianti.

Înregistrarea în baza de date a Sistemului de Garanție Returnare reprezintă o obligație legală conform Hotărârii de Guvern nr. 1074/2021.

By admin