Pentru cuplurile infertile, Programul Național FIV 2023 acordă o șansă – Vouchere de 15.000 lei

Cuplurile care se confrunta cu diagnosticul de infertilitate pot beneficia de vouchere gratuite pentru efectuarea procedurilor de fertilizare prin “Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității“. Acest program este organizat deMinisterul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

image

Dosarele pentru acest program social trebuie să fie complete, se depun pe adresa MFTES (natalitate@mfamilie.gov.ro) și oferă sprijin financiar de 15.000 lei per procedură femeilor cu vârsta cuprinsă între 20-45 de ani. Programul are ca scop susținerea creșterii natalității în țara noastră.

Vouchere de aproximativ 15.000 de lei

Programul acordă acest beneficiu social, în limita fondurilor aprobate anual în bugetul MFTES. Acesta constă în 2 vouchere:

·         un voucher electronic – card în valoare de 5.000 lei care acoperă cheltuielile necesare tratamentului medicamentos;

·         un voucher pe suport hârtie în valoare de 10.000 lei care acoperă cheltuielile procedurilor medicale specifice.

După trimiterea dosarului complet și examinarea lui, persoana în cauză va primi confirmarea înregistrării, respectiv numărul de înregistrare pe e-mail. Acest răspuns poate fi primit și prin intermediul unui mesaj text pe telefon.

Serviciile medicale vor putea fi realizate la clinica EMBRYOS din București cu acces la medici de succes, cu rezultate foarte bune în domeniul reproducerii umane asistate. Aceste servicii acoperite de sprijinul financiar oferite prin vouchere includ o consultație inițială de infertilitate, de obstetrică-ginecologie și proceduri specifice precum:

·         prelevarea ovocitelor proprii prin puncție ovariană; această procedură se efectuează sub anestezie ușoară prin sedare, după caz;

·         procesarea spermei pentru fertilizarea ovocitelor;

·         fertilizarea ovocitelor în eprubete; acestea pot fi proprii sau donate în condițiile legii;

·         cultivarea embrionilor până la stadiul de blastocist; aceasta se decide în funcție de procedura agreată de clinică;

·         transferul embrionar.

O altă etapă este monitorizarea evoluției cazului prin:

·         efectuarea testului Beta HCG după 2 săptămâni de la transferul embrionar;

·         apoi se așteaptă rezultatul testului Beta HCG

·         consult ginecologic și ecografic, după o perioadă de 6 săptămâni, în cazul în care testul Beta HCG este negativ;

·         monitorizarea ecografică a sarcinii, după 6 săptămâni, în cazul în care testul Beta HCG este pozitiv.

Clinica EMBRYOS oferă și servicii medicale în cadrul procedurii FIV pentru obținerea sarcinii mult dorite, care NU sunt acoperite de vouchere:

·         investigații paraclinice preliminare care sunt stabilite în clinică, conform propriului protocol, pentru a depista eventualele afecțiuni care ar putea afecta evoluția normală a tratamentului sau sarcinii;

·         diagnostic genetic al embrionilor prin care se cresc șansele ca viitorul nou-născut să fie un copil sănătos;

·         crioconservarea ovocitelor, a spermei sau a embrionilor;

·         recoltarea chirurgicală a spermatozoizilor de la partener;

·         prelevarea ovocitelor sub anestezie generală;

·         procedura ICSI (Intracellular sperm injection);

·         fertilizarea ovocitelor donate în cadrul FIV

·         activarea asistată a ovocitelor – Calcium ionophore;

·         decongelare de embrioni vitrificați

·         utilizare spermă de la donator anonim;

·         pacienta va fi cazată și va primi îngrijiri atente, pre si post operatorii, în ziua prelevării de ovocite și a transferului embrionar și va primi consiliere pe parcursul procedurii;

·         aplicarea unor tehnici de selecție în medii speciale a spermatozoizilor și activarea lor pentru ca procedura să aibă mai multe șanse de succes.

La EMBRYOS se efectuează investigații amănunțite, se oferă tratament personalizat, se aplică cele mai noi tehnici și se utilizează echipamente de ultimă generație. Femeile care nu au încă un medic curant și un document care să ateste faptul că au fost diagnosticate cu o afecțiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală, se pot programa la clinica Embryos din București pentru a face un consult medical de obstetrică-ginecologie, care va stabili efectuarea procedurii FIV.

By admin