Părul de o frumusețe radiantă

Părul gras este adesea motiv de frustrare, însă problema poate fi rezolvată mai ușor decât ai putea crede, acasă, cu un produs pe care îl ai cu siguranță în bucătărie.

Podoaba capilară necesită o îngrijire atentă. FOTO Shutterstock

Tu trebuie neapărat să cheltui sume consistente pe produse care promit să te scape de problema părului gras sau pe tratamente sofisticate la salon. Poți opta pentru remediul naturist pe bază de oțet de mere, care rezolvă lucrurile în doar cinci minute.

Ingredientul banal poate face minuni pentru părul tău, transformându-l într-o comoară fină.

Cum funcționează oțetul de mere?

Părul gras este consecința faptului că glandele sebacee din scalp produc prea mult sebum, uleiul natural al părului și pielii. Acest exces de ulei poate face ca părul să arate murdar și lipicios chiar și după spălare.

Oțetul de mere are proprietăți astringente și antibacteriene care ajută la curățarea scalpului și la reglarea producției de sebum. De asemenea, echilibrează pH-ul scalpului, prevenind astfel apariția excesivă a uleiului.

Folosind oțet de mere în mod regulat, poți revitaliza părul și uita de problemă.

Cum pregătești amestecul pentru păr

Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a prepara această rețetă cu oțet de mere care te scapă de problema părului gras în doar 5 min.

Sunt necesare doar o cană de apă călduță și 2-3 linguri de oțet de mere (preferabil oțet de mere organic, nediluat și nefiltrat).

Evită folosirea în exces a produselor de styling!

Amintim rutina de îngrijire pentru controlarea gradului de sebum de pe scalp.

Potrivit hairstylistului și trainerului Vali Sava, cea mai sigură metodă prin care poți scăpa de această problemă este să îți alegi produsele de îngrijire potrivite și să ții cont de câteva reguli simple.

„Ai nevoie de un șampon și un balsam, special create pentru părul gras și pentru scalpul sensibil”, spune specialistul.

Evită folosirea în exces a produselor de styling și optează mai degrabă pentru produse cu formulă ușoară, care nu încarcă părul. Nu este recomandat să folosești zilnic produsele de styling. Spuma și fixativul absorb excesul de sebum.

În timpul operațiunii de spălare, masează-ți scalpul cu mișcări blânde, dar care să nu agreseze pielea sau să stimuleze și mai mult secreția de sebum.

Și, nu uita, alege un pieptene cu dinți rari în locul periilor de coafat!

By admin