Banca Naţională a României a lansat, în circuitul numismatic, o monedă din aur cu tema 150 de ani de la naşterea lui Iuliu Maniu.
 
Aversul monedei prezintă palatul Adunării Deputaţilor din Bucureşti în perioada interbelică, inscripţia ROMÂNIA, în arc de cerc, anul de emisiune, 2023, stema României şi valoarea nominală, 500 LEI. 

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese. Ele vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, potrivit Agerpres.

Preţul de vânzare pentru moneda din aur este de 14.500 lei, fără TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate, transmite BNR, într-un comunicat de presă.

Monedele din aur cu tema 150 de ani de la naşterea lui Iuliu Maniu au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede  de catre BNR se realizează prin sucursalele regionale din Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

 

By admin