Călătoria cu avionul poate fi o plăcere sau un stres, în funcție de modul în care este gestionată. Cursele pe distanțe lungi sunt însă cele care dau bătăi de cap inclusiv pasagerilor cu experiență. Însoțitorii de zbor au dezvăluit câteva trucuri care pot fi oricui de ajutor.Trucuri pentru o călătorie plăcută cu avionul FOTO JFIF

Trucuri pentru o călătorie plăcută cu avionul

De-a lungul carierei, un însoțitor de zbor se confruntă cu numeroase situații la bordul unei aeronave. Interacționează cu pasageri anxioși, nervoși, cu diferite nevoi, sau care vin însoțiți de copii mici. Kris Major este un însoțitor de bord britanic cu 24 de ani de experiență. El este, de asemenea, președinte al Comitetului mixt pentru echipajul aerian al Federației Europene a Muncitorilor din Transporturi.

De-a lungul timpului a gestionat inclusiv zboruri de 14 ore. Acesta a dezvăluit, pentru CNN Travel, o serie de trucuri și secrete, legate de mâncare, odihnă sau control al emoțiilor și evenimentelor neplăcute.

Trucuri pentru un somn bun și eficient

Multor oameni le este greu să doarmă în avioane, fie din cauza zgomotelor necunoscute, fie din cauza locurilor mai ieftine, care dispun spațiu limitat pentru picioare. De asemenea, dormitul în poziție verticală este destul de neplăcut. Totuși, lipsa somnului se va resimți în momentul aterizării, cu atât mai mult dacă ai o întâlnire de afaceri sau trebuie să te urci la volan.

Care sunt cele mai bune locuri 

Pentru persoanele înalte, rezervarea scaunului din dreptul ieșiri de urgență înseamnă un plus de spațiu pentru picioare, care poate fi foarte util. Cu atât mai mult cu cât companiile aeriene percep uneori un cost adițional pentru locurile cu spațiu pentru picioare.

Alegerea personală a însoțitorului de zbor, mai ales pentru o călătorie de lunga durată, este un loc la geam.

Este pur preferențial, mă pot sprijini de peretele etanșși mă pot culca. Nu poți face acest lucru când te afli pe scaunele de lângă culoar sau pe scaunul din mijloc”, spune el.

By admin