Filmul Gata Oricând! A fost scris pentru adolescenți de 15 ani, cercetașii care au luptat la podul Jiului împotriva aramtelor germane. Găsirea unor actori care să poată juca aceste roluri a fost una dintre cele mai complicate  etape.
Una dintre cele mai dificle etape pentru realizatori unui film este castingul. Gata Oricând! Este filmul istoric cu doi adolescenți din Târgu Jiu în rolurile principale. Ce declară regizorul.
Bazat pe faptele istorice din timpul Primului Război Mondial, filmul Gata Oricând are ca protagoniști cercetașii care au luptat la podul Jiului. Învitat în Interviurile Adevărul Live, în ediția realizată și moderată de Antoaneta Banu, co regizorul Barbu Silviu Tripăduș povestește cum a ajuns să-i descopere pe cei care interpretează rolurile adolescenților.

La Hollywood castingul se face dintr-o bază uriașă, dar la noi unde să găsești actori la 15 ani?

“La Hollywood castingul la un astfel de film se face cu 6 luni înainte și ai la dispoziție o bază uriașă,  unde poți să descoperi actorii de care ai nevoie. La noi, de unde să găsești actori care să poată interpreta rolurile unor cercetași de 15 ani? Nu aveam timp mult la dispoziție, pentru că noi am filmat Gata Oricând! aproape în totalitate, la exterior. Ori, cine face film știe ce înseamnă asta. Depinzi de lumina, de natură, de vreme și de Dumnezeu. Am găsit pentru unul dintre rolurile secundare un băiat din Târgu Jiu. Dar, pentru ceea ce aveam nevoie…..nimic.

By admin