Militarii români și cei americani s-au antrenat împreună, zilele trecute, într-un exercițiu militar în Germania, după un scenariu prestabilit.Exercițiu comun între militarii români și americani

Exercițiu comun între militarii români și americani

Mai mulți jurnaliști militari ai NATO au realizat zilele trecute un reportaj despre un exercițiu militar desfășurat în Germania, cu participarea militarilor români și americani.

Imaginile au apărut pe rețelele sociale, iar din derularea scenariului soldații americani au jucat rolul inamicului. Rolul lor era de a se furișa noaptea pentru a captura o mașină militară românească. Doar că vigilenți, militarii români au împiedicat acest lucru.

„Încercăm să surprindem oameni care dorm în post. Dacă nu fac de gardă, vor fi pedepsiți prin reținerea unor echipamente importante de pe câmpul de luptă”, au explicat americanii misiunea lor în exercițiul NATO.

Militarii românii au fost la post și și-au apărat echipamentele.

„Când au ajuns într-o poziție condusă de infanterie română, One Four a fost dezamăgită. Așadar, au găsit niște români. Erau gata să îi elimine, dar au observat că românii erau în post,  alerți. Concluzia: nu merită. Bravo românilor!”, a spus un militar american.

Exercițiul s-a derulat pe un interval de 24 de ore. Exercițiul Sabre Junction 22, a implicat peste 4.400 de participanți din Albania, Belgia, Bulgaria, Italia, Georgia, Ungaria, Kosovo, Lituania, Macedonia de Nord, România, Slovacia, Turcia, Regatul Unit și Statele Unite.

By admin