Ce mănânci la micul-dejun pentru a reduce riscul bolilor cardiovasculare

La micul-dejun este  recomandat un anumit tip de alimente, la îndemâna oricui, ce poate reduce riscul de boli cardiovasculare, principala cauză a atacurilor de cord, cu până la 17%.

Se pare că ouăle nu sunt cea mai bună alegere pentru micul dejun

Se pare că ouăle nu sunt cea mai bună alegere pentru micul dejun

Se spune despre miculdejun că este, fără îndoială, cea mai importantă masă a zilei, iar pentru mulți dintre noi, ouăle sunt un aliment de bază în această parte a zilei, indiferent dacă sunt consumate fierte sau prăjite.

Cu toate acestea, o cercetare recentă, publicată în revista BMC Medicine, arată că ar fi timpul să înlocuim ouăle cu ceva mai crocant dacă vrem să ne protejăm inima.

Echipa de cercetare a descoperit că înlocuirea unui ou cu o mână de nuci, de exemplu, reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare cu până la 17%.

Mai mult, alegerea alimentelor crocante reduce riscul de a dezvolta diabet cu 18 procente și de deces prematur cu 15.

Studiul a sugerat înlocuirea ouălor cu aproximativ 25-28 de grame de nuci pentru a obține aceste beneficii, in secial la micul-dejun.

Cu toate acestea, cercetătorii nu au tras concluzia că ouăle ar trebui eliminate complet din dieta de la micul dejun.

Nu este prima cercetare care ridică un semn de avertisment asupra faptului că ouăle ar putea fi dăunătoare pentru inimă, scrie Daily Express, dar mulți experți subliniază că sunt necesare mai multe dovezi pentru a trage concluzii asupra consumului acestui aliment.

Înlocuiți carnea procesată

Oamenii de știință au efectuat o investigație asupra alimentelor pe bază de plante „la modă”.

Atacurile de inimă pot fi prevenit dacă mâncăm sănătos

Rezultatele nu au arătat niciun beneficiu al înlocuirii peștelui și fructelor de mare cu opțiuni pe bază de plante.

Mai mult, nu există dovezi care să arate că înlocuirea produselor lactate ar putea reduce riscul de boli cardiovasculare.

Cu toate acestea, înlocuirea acestora cu nuci a fost asociată cu o reducere foarte mică a riscului de deces prematur.

Descoperirile au arătat, de asemenea, că persoanele care înlocuiesc 50 de grame de carne procesată – echivalentul unui cârnat – cu leguminoase, linte, năut sau fasole au un risc cu 23% mai mic de a dezvolta boli de inimă.

Acest risc scade și mai mult, la 27 de procente, dacă sunt consumate între 28 și 50 de grame de nuci în loc de carne procesată.

Dr. Sabrina Schlesinger, co-autor al studiului, spune că oamenii ar trebui să-și reevalueze alegerile pentru micul dejun.

Dr. Schlesinger a declarat pentru MailOnline: „Mulți oameni încep ziua cu un ou sau cu micul-dejun prăjit, dar rezultatele acestei analize arată că ar fi mai bine să înlocuim aceste alimente cu alimente pe bază de plante. Există, de asemenea, dovezi că oamenii ar putea beneficia de înlocuirea cărnii de pasăre cu alimente pe bază de plante, dar există puține dovezi pentru înlocuirea produselor lactate.”

By admin