Jucătoarea franceză de tenis Caroline Garcia, numărul 6 mondial, a câştigat pentru prima oară în cariera sa Turneul Campioanelor, în finala căruia a învins-o în două seturi, 7-6 (7/4), 6-4, pe belarusa Arina Sabalenka (nr. 7), luni, la Fort Worth (Texas).Caroline Garcia a câștigat WTA Finals 2022. FOTO: Arhiva Adevărul

Caroline Garcia a câștigat WTA Finals 2022. FOTO: Arhiva Adevărul

Garcia, în vârstă de 29 de ani, este a doua reprezentantă a Franţei care câştigă această prestigioasă competiţie de final de sezon a circuitului profesionist de tenis, după Amelie Mauresmo, care s-a impus în faţa compatrioatei sale Mary Pierce, în 2005.

În urma acestui succes, Caroline Garcia va încheia anul 2022 pe locul al patrulea în clasamentul WTA, poziţie pe care a mai atins-o în 2018, înainte de a traversa patru ani dificili, marcaţi de o criză de încredere, tenis pierdut şi probleme fizice recurente, care au făcut-o să coboare pe locul 74 chiar la sfârşitul anului trecut.

Sosită în Texas în urmă cu zece zile, într-o relativă incertitudine, după plecarea neaşteptată a antrenorului său Bertrand Perret, Garcia a găsit resursele mentale şi fizice pentru a cuceri al 11-lea titlu din cariera sa, validându-şi, totodată, revenirea pe culmile tenisului mondial.

By admin