Au trecut treisprezece ani de când Avatar, sau orice alt film regizat de James Cameron, a debutat pe marele ecran. De atunci, Disney a achiziționat 20th Century Fox, studioul care a finanțat primul film Avatar, relatează publicația TIME
Avatar: Calea Apei
Avatar: Calea Apei va fi lansată în cinematografe începând cu 16 decembrie.

Avatar rămâne filmul cu cele mai mari încasări din istorie. Când filmul „Răzbunătorii: Sfârșitul jocului” a urcat pentru scurt timp pe primul loc în top în anul 2020, Cameron a anunțat o relansare a Avatar în China pentru a recâștiga titlul. A funcționat, filmul a avut încasări totale de 2,9 miliarde de dolari.

Regizorul plănuia de mai mult timp să realizeze mai multe continuări, dar în fiecare an, când Disney își anunța lista de filme, care urmau să apară, adăuga un addendum, iar continuările Avatar erau amânate din nou. Fanii începuseră să se îndoiască că Avatar 2 va mai apărea, ca să nu mai vorbim de Avatar 3, 4 sau 5.

În prezent, după ani de filmări în Noua Zeelandă, a sosit în sfârșit continuarea: „Avatar: Calea apei“, care va fi lansată în cinematografele din întreaga lume pe 16 decembrie. La aproape 15 ani de la filmul original, pelicula se concentrează pe fostul pușcaș marin Jake Sully (Sam Worthington), care s-a îndrăgostit de planeta Pandora și de războinica Naʼvi Neytiri (Zoe Saldaña) în primul film.

Ulterior, Jake și-a părăsit corpul uman pentru a deveni el însuși un Naʼvi. Cuplul are în prezent patru copii, dintre care unul este dublat de Sigourney Weaver.

După cum sugerează și titlul, o mare parte din Avatar 2 se petrece în și în jurul oceanului. În plus, este introdus și un nou trib de Na’vi numit Metkayina. Avatar 3, care a fost filmat simultan, urmează să debuteze în 2024. Ultimele două filme sunt programate pentru 2026 și 2028.

De ce a durat atât de mult până a apărut continuarea

Regizorul James Cameron este un iubitor declarat al mării. A făcut mai multe scufundări până la epava Titanicului.

După ce Avatar a fost finalizat, Cameron a construit un submarin care să-l ajute să exploreze Groapa Marianelor în anul 2012. El a devenit astfel primul om din lume care a explorat de unul singur locul cu cea mai mare adâncime din scoarța terestră.

By admin